Blog

Meer geld naar kinderopvang in 2019
12 juni 2018
Het kabinet heeft besloten dat er in 2019 250 miljoen euro extra wordt uitgegeven aan kinderopvang. Vooral de middeninkomens profiteren daarvan. Het zou gaan om de uitwerking van plannen zoals die zijn afgesproken in het regeerakkoord.
Zet WhatsApp in als communicatiekanaal
21 februari 2018
Sinds een aantal weken kunnen we gebruik maken van de zakelijke dienst van WhatsApp: WhatsApp Business. De zakelijke dienst van WhatsApp maakt snel en persoonlijk contact mogelijk en geeft klanten de mogelijkheid om nog sneller met jou als organisatie in contact te komen.
SEO in de kinderopvang (Deel 3)
23 januari 2018
De positie op Google en SEO in de kinderopvang zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De positie op Google wordt ook wel Zoekmachine Ranking genoemd. Wat betekent de Zoekmachine Ranking? Wat betekent de Zoekmachine Ranking voor SEO in de kinderopvang. Hoeveel factoren gebruikt Google om de pagina's van een website te rangschikken. De Zoekmachine Ranking is voor SEO in de kinderopvang overduidelijk van groot belang.
SEO in de kinderopvang (Deel 2)
16 januari 2018
Zoekmachines en SEO in de kinderopvang zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wat zijn zoekmachines? Wat betekenen zoekmachines voor SEO in de kinderopvang. Hoe werkt Google? Want Google is voor SEO in de kinderopvang overduidelijk van groot belang. Om de verdere kennis over SEO te verdiepen gaan we met dit blog "SEO in de kinderopvang (Deel 2) verder in op de betekenis van SEO voor kinderopvang, IKC, creche en basisschool. Hiermee hopen we dan ook een verdere bijdrage te leveren aan zoekmachineoptimalisatie in de kinderopvang, IKC, creche en basisschool.
SEO in de kinderopvang (Deel 1)
11 januari 2018
SEO in de kindervang wat betekent dat nu? Wat betekent dit voor kinderopvang, crèche, IKC en uiteindelijk ook basisschool? Om hier zinnige dingen over te zeggen, is het verstandig om bij de basis te beginnen. Vandaar dat SEO in de kinderopvang deel 1 onderdeel wordt van een hele reeks. Hierin werken we toe naar op een praktische manier omgaan met SEO. Dat wil dus zeggen: content (tekst, beeld en geluid). Specifiek uiteraard voor kinderopvang, crèche, IKC en basisschool.
Meerderheid websites scholen heeft geen veilige HTTPS-verbinding
8 december 2017
Een groot aantal websites van scholen en onderwijsinstellingen gebruikt nog steeds geen veilige HTTPS-verbinding. Dat blijkt uit onderzoek van digitale transparantie organisatie Open State Foundation. Van de 6.431 onderzochte unieke websites van scholen in het onderwijs (primair, voortgezet, middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs) ondersteunt slechts 32% een verbinding die ervoor zorgt dat het verkeer versleuteld wordt. Van de 2.055 unieke websites met een HTTPS-verbinding blijkt dat dit bij 590 niet wordt afgedwongen, waardoor bezoekers alsnog onnodig risico’s lopen bij 77% van de scholensites.
Content Marketing heeft een andere aanpak nodig!
29 november 2017
Content marketing heeft een andere aanpak nodig! In eerste instantie omdat content marketing extreem ondergewaardeerd is. Niet veel organisaties in de kinderopvang of een basisschool zetten dit hoog op hun agenda. Dat begint natuurlijk met de term: "content marketing".  Wat ga je doen? Inhoud? Werkelijk? Het klinkt te simpel. Zelfs een beetje lachwekkend.
Huiswerk op de website van uw basisschool!
31 oktober 2017
Huiswerk op de website van uw basisschool? Dat kan! Met de huiswerk module van Marketing Opvang & Onderwijs. Hiermee zorgt u dat schoolgaande kinderen altijd weten wat voor huiswerk ze moeten maken. En zeker niet onbelangrijk! Dat de ouders dit ook weten
Peuterspeelzalen worden kinderdagverblijven
10 oktober 2017
Vanaf 1 januari 2018 worden alle peuterspeelzalen kinderdagverblijven. Heeft uw organisatie één of meerdere peuterspeelzalen? Dan is deze informatie belangrijk voor u. Misschien hebben uw klanten straks recht op kinderopvangtoeslag. Dit is een maandelijkse bijdrage van de overheid voor de kosten van kinderopvang.
Een website bouwen in de kinderopvang (Deel 3)
4 oktober 2017
Een website bouwen in de kinderopvang is niet zo makkelijk. Afgelopen 2 weken gaven we in deel 1 en deel 2 de eerste 10 tips die u kunnen helpen. We hopen dat het u heeft geholpen bij een website bouwen in de kinderopvang. U heeft bepaald niet de meest gemakkelijke doelgroep. Uw klanten hebben bijvoorbeeld speciale eisen en zijn extreem kritisch ten aanzien van de informatie die u levert. Als gevolg daarvan is het een pittig proces: een website bouwen in de kinderopvang. Hieronder vindt u deel 3 uit een cyclus van 3. Weer 5 nieuwe tips!
Een website bouwen in de kinderopvang (Deel 2)
27 september 2017
Een website bouwen in de kinderopvang is niet eenvoudig. Vorige week gaven we in deel 1 de eerste 5 tips die u kunnen helpen. Een website bouwen in de kinderopvang vraagt namelijk een heel andere aanpak. U heeft een heel specifieke doelgroep. Daarnaast hebben uw klanten speciale eisen en zijn extreem kritisch. Als gevolg daarvan is het een complex proces: een website bouwen in de kinderopvang.
Klanten in de kinderopvang en hun beslissing: vier bouwstenen
20 september 2017
Klanten in de kinderopvang komen tijdens een bezoek op een kinderopvang website allerlei zaken tegen. Deze factoren kunnen vervolgens je beslissing beïnvloeden. Op basis van deze factoren is de filosofie van Marketing Opvang & Onderwijs ontwikkeld. Deze online-filosofie passen wij dus toe op websites in de kinderopvang. Hoe voor de hand liggend het soms ook lijkt. De ervaring leert. Dat het heel verhelderend kan zijn het bezoek aan een kinderopvang website stap voor stap te doorlopen. Net doen alsof je een nieuwe klant in de kinderopvang bent. Of een bestaande klant. 
Een website bouwen in de kinderopvang (Deel 1)
20 september 2017
Een website bouwen in de kinderopvang is niet zomaar het bouwen van een willekeurige simpele website. Daarom geven wij u 15 tips. Een website bouwen in de kinderopvang vraagt namelijk andere functionaliteit. Heeft een heel specifieke doelgroep. Verder heeft de website, naast het aantrekken van nieuwe klanten, als functie het informeren van bestaande klanten. Kortom het is een complex proces: een website bouwen in de kinderopvang.
Kosten kinderopvang: makkelijker kunnen we het niet maken
18 september 2017
Kinderopvang duur? Welnee! Het is maar net hoe je er tegenaan kijkt. Kinderopvangorganisaties tonen in de tarieven die ze hanteren vaak de kosten voor opvang per uur. Bij een groot deel van de opvangorganisaties ligt dat bedrag rond de €7,00. Wat echter niet alle ouders weten is dat ze kinderopvangtoeslag aan kunnen vragen via de Belastingdienst. 
Kinderopvangtoeslag: veranderingen in 2018
6 september 2017
De Kinderopvangtoeslag wordt tot 2018 berekend en uitgekeerd door de Belastingdienst. Deze toeslag kunt u onder andere berekenen met behulp van onze rekentool. Hierdoor wordt duidelijk waar ouders recht op hebben.
Pedagogische medewerkers over de kinderopvang in 2032
30 augustus 2017
In dit filmpje vertellen pedagogische medewerkers over de kinderopvang in 2032. Een pedagogische medewerker van onder andere UN1EK geeft haar gefundeerde mening.
Leerkracht en lichaamstaal
29 augustus 2017
Zoals bij alle mensen is de houding van de leerkracht en lichaamstaal cruciaal voor het effect dat de leerkracht heeft op zijn of haar klas. Wat voor de leerkracht en lichaamstaal geldt, geldt natuurlijk ook voor de lichaamstaal van pedagogisch medewerkers in de kinderopvang.
Kinderen in de kinderopvang
25 augustus 2017
In dit artikel een kort filmpje van het CBS. Waarin op een bondige wijze wordt verteld over wat “facts & figures” betreffende kinderen in de kinderopvang. Daardoor krijg je een mooi inzicht in de omvang van de kinderopvang als sector!
Een IKC? Wat is dat nu?
18 augustus 2017
Wat is nu een IKC? In dit weliswaar wat oudere filmpje wordt kort en bondig uitgelegd wat het is. In een Integraal kindercentrum heeft iedereen dezelfde kijk op hoe een kind van 0 tot 12 jaar zich ontwikkelt en leert.
Maximum uurtarieven 2018 bekend
24 juli 2017
In een brief aan de Tweede Kamer heeft demissionair minister Asscher bekend gemaakt wat de maximum uurtarieven voor de kinderopvang worden voor 2018.
Nieuwe website voor Marketing Opvang & Onderwijs
20 juli 2017
Marketing Opvang & Onderwijs heeft een nieuwe website! De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de realisatie van deze nieuwe website, die geoptimaliseerd is voor het gebruik op mobiele apparaten.
Aanvraag kinderopvangtoeslag voor peuterspeelzaal vanaf 1 november mogelijk
18 juli 2017
Vanaf 1 november kunnen ouders kinderopvangtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst indien zij gebruik maken van de peuterspeelzaal. Zij ontvangen dan vanaf 1 januari een toeslag. De ouders hebben een LRKP-nummer (Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen) nodig om die toeslag aan te vragen. Dit nummer wordt op 1 november beschikbaar.
De wachtlijst is terug in de kinderopvang
6 juli 2017
Ouders die een plek zoeken in de kinderopvang krijgen op sommige plekken voor het eerst weer te maken met wachtlijsten. Dat geldt voor grote gemeenten als Amsterdam, Utrecht en Den Haag, maar ook voor steden buiten de randstad als Groningen en Nijmegen.