Koppelingen tussen apps en website: een must!

Communicatie tussen kinderopvang en ouders is heel belangrijk! Ook de communicatie van school en ouders is binnen het IKC een meer dan belangrijk onderdeel. Veel opvangorganisaties en basisscholen gebruiken hiervoor dan ook apps. Koppelingen tussen de apps en de website zijn echter vaak niet aanwezig. Extra werkzaamheden zijn het gevolg.

Apps in allerlei vormen vragen koppelingen

Apps om deze communicatie te ondersteunen zijn er in allerlei vormen. Een goede koppeling van deze apps met de website is dan ook een belangrijke eigenschap van een goed website platform. Voorbeelden van apps zijn:

Het probleem is dat de apps vaak niet met de websites zijn gekoppeld. Hierdoor moeten nieuwsberichten en activiteiten twee keer toegevoegd worden. Dit betekent dus dubbel werk! Heel simpel: dat wil niemand!

Integratiemogelijkheden door koppelingen

Een aantal van deze apps biedt integratiemogelijkheden door koppelingen. Daardoor kunnen we de app koppelen aan de website. Berichten, activiteiten en fotoalbums vanuit de app kunnen direct op de website van de locatie getoond worden. Waardoor technische kennis niet nodig is. We kunnen dus koppelen en het is klaar! Niet veel werk, maar een groot plezier! Neem gerust contact met ons op!

Inschrijvingen direct in uw eigen systeem

Veel kinderopvangorganisaties hebben een inschrijfformulier op de website staan. Deze komt bijvoorbeeld via e-mail bij de klantenservice binnen, die de inschrijving verwerkt in het systeem. Maar waarom laat u inschrijvingen niet gelijk in het systeem binnenkomen? Het is mogelijk om formulieren te koppelen aan software van bijvoorbeeld KidsVision, waarmee inschrijvingen vanaf de website direct in uw systeem komen te staan. Het risico dat u fouten maakt bij het overnemen van gegevens is hiermee verdwenen en het bespaart veel tijd. Tijd die u nu aan de kinderen kunt besteden!