Kosten kinderopvang

Een veelgestelde vraag bij (toekomstige) ouders.  Wat kost kinderopvang nou eigenlijk? Veel kinderopvangorganisaties zijn niet duidelijk over de werkelijke kosten van opvang. Bruto tarieven worden getoond. Zonder de kinderopvangtoeslag die ouders terug kunnen krijgen. Ook verwijzen sommige organisaties naar de website van de Belastingdienst. Deze mensen verlaten daardoor de website en komen mogelijk niet meer terug.

Ouders willen dan ook snel en zo makkelijk mogelijk weten wat de kosten zijn. Zonder dat ze daarvoor met de klantenservice van uw organisatie hoeven te bellen. Maar ook zonder dat ze persoonlijke gegevens zoals het exacte inkomen op moeten geven.

Binnen 30 seconden een indicatie van de kosten

Met de kosten kinderopvang module kunt u ouders binnen 30 seconden laten zien wat de kosten van opvang bij uw organisatie zijn. Hiervoor hoeven ze geen ingewikkelde formulieren in te vullen. Door een aantal simpele vragen te beantwoorden kan een ouder anoniem en geheel vrijblijvend een berekening maken en zien wat kinderopvang in zijn of haar situatie bij uw organisatie kost.

Ouders kunnen de gemaakte berekening downloaden of e-mailen naar zichzelf. In de bijlage vinden zij de berekening waar het logo en de gegevens van uw organisatie op vermeld staan.

Ook kunt u ouders de mogelijkheid bieden om contact met u op te nemen na aanleiding van de berekening. Bijvoorbeeld door het aanbieden van een rondleiding of kennismakingsgesprek.

Wat moet ik zelf doen?

Om het u zo makkelijk mogelijk te maken hoeft u zelf alleen de opvangpakketten en uurtarieven van uw organisatie in te voeren, de module doet de rest. Makkelijker kunnen we het niet maken, wel leuker!

Kosten kinderopvang